שימוש במכשיר לבעיות גב בהריון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2003 | 16:49 | מאת: דגנית

שלום רב ד"ר אסא לב-אל אני בהריון בשבוע 3 (זה לא מכבר גיליתי את דבר ההריון) זהו הריוני השני, בתי בת שנה וחמישה חודשים. בלידת בתי לא קיבלתי אפידורל כיוון שהיתה לי פריצת דיסק (למרות שפריצת הדיסק ארעה כ 4 שנים לפני הלידה). במהלך הלידה נשמע קול "מוזר" (ומפחיד), מעין "קנאק" חזק מהגב שלי, עד היום כואב לי לפרקים הגב ותמיד אני מרגישה הרגשה כאילו עלי לפוקק את חוליות הגב שלי , כאילו צריך להיות לי קנאק מהגב. כ 6 חודשים לאחר הלידה בקושי הלכתי אך כיום הכאב לא חזק במיוחד. כמו כן אני שוקלת כ 10 ק"כג מעל לרצוי. לאחרונה שמעתי על מכשיר חדש בשם: back life . למיטב הבנתי המכשיר מותח את השרירים בגב ומחזיר דיסק למקומו ובכל מקרה מקל על בעיות גב. שאלתי- האם ניתן להתאמן במכשיר בזמן הריון? אשמח לקבל תשובתך כיון שברצוני לעבור את הלידה הבאה בקלות יותר. תודה רבה דגנית

המכשיר אמנם אינו מחזיר את הדיסקוס למקומו אך הוא מקל על כאב גב ואין ב עיה להשתמש בו בעת ההריון.

04/06/2003 | 13:22 | מאת: אורנה

דגנית, האם אסור לקבל זריקה אפידוראלית בלידה אם אני סובלת מפריצת דיסק??? אנא עני לי

21/06/2003 | 12:32 | מאת: דגנית

הי אורנה כמה שידוע לי אין קשר מובהק בין פריצת דיסק לאפידורל אצלי היתה רגישות בגב במקום בו היו צריכים לשים את החומר ולכן לא נתנו לי אך אני מקווה שבלידה הבאה אוכל לקבל... בהצלחה.

מנהל פורום אורתופדיה