פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2003 | 15:04 | מאת: עדי

יש לי פריצת דיסק בין L5-S1, מספר שאלות: 1. אחד מהגורמים שהיה רשום לפריצה זה חשיפה למכשור רועד, מזה אומר,? מה זה מכשור רועד? 2. כאשר הפריצה מאוד חמורה, האם הפתרון זה ניתוח? 3. האם זריקה אפידורלית יעזור?

הכוונה במכשיר רועד הנה לכלי רכב כבד דוגמת משאית כבדה על כביש משובש או מכשירי חפירה כבדים. העניין הזה של מכשיר רועד הוא כבר מיושן ולא ממש תקף במרבית המקרים אין צורך בניתוח זריקה אפידורלית יכולה לעזור במיוחד בשלב המוקדם.

03/06/2003 | 13:58 | מאת: עדי

כמה זמן מומלץ להמתין על מנת להימנע מהניתוח. מה פרק הזמן המומלץ להמתין בין זריקה לזריקה (במידה והכאבים לא עוברים)? האם שאיבת דיסק יכול להיות פתרון טוב? או האם הכאבים יחזרו? האם רפואה אלטרנטיבית יכולה לעזור? אם כן, איזה טיפול?

מנהל פורום אורתופדיה