coxa valgus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/06/2003 | 00:37 | מאת: אבי

שלום רב לביתי עשו צילום אגן ונימצא שיש לה coxa valgus קל. מה הדבר הזה? מה עושים לפתור את הבעיה באם היא חמורה? תודה אבי

זה מצב שבו הזוית שבין צואר עצם הירך והקנה שלה עולה על 140 מעלות בצילום AP רגיל. מצב זה מופיע במחלותשונות הוא נגרם עקב גדילה לא אחידה של ראש הירך וחלק חיצונישל הצואר. כשהמצב קשה עשויה להוצר פריקה של ראש הירך ממקומו.

02/06/2003 | 13:08 | מאת: אבי

קודם כל תודה על התשובה שאלה נוספת אם מצויין בטופס של הצילום שזה קל האם זה בסדר או שצריך לנהל מעקב אחרי זה? תודה אבי

מנהל פורום אורתופדיה