שחיה אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2003 | 21:04 | מאת: טלי

שלום לד"ר הנכבד, עברתי תאונת דרכים לפני כחודש, נחבלתי במכות "יבשות" בכל הגוף, וכשבועיים הייתי מרותקת למיטה כמעט לא יכולתי ללכת. השרירים כואבים , מעסה רפואי אמר לי שבעיקר נתפס או נחבל אצלי שריר עם שם ארוך ומסובך המצוי בישבן בצד, (מקסימוס אולי שמו). שאלותי הן: כמה זמן לוקח לשריר כזה ל"חזור לעצמו" ומהן השלכות של פגיעה בו לטווח ארוך, אם בכלל? האם כדאי להתחיל בשחייה שעושה לי בד"כ טוב מאד לגב, או לחכות עוד ואם כן עד מתי. תודה.

גלוטאוס מקסימוס זמן ההחלמה תלויבחומרת הפציעה .שריר מחלים בדרך כלל תוך 3-6 שבועות. שחיה בהחלט מומלץ ומה שיותר מוקדם.

מנהל פורום אורתופדיה