שבר בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2003 | 07:56 | מאת: צביקה

עקב תאונת אופנוע , עברתי ניתוח לפני שבועיים וחצי בברך שמאל. במכתב השחרור נכתב: "שבר דחיסה של ה- Tibial Plateau מצידו הלטראלי ו - SPLIT באורך של כ-3 ס"מ, אי סדירות של המשטח המיפרקי." נאמר לי שהוכנס בורג טיטניום. נאסר עלי להפעיל או לדרוך על הרגל למשך 6 - שבועות. שאלותי: 1. האם יש צורך גם להוציא את הבורג הזה או שהוא ישאר שם? 2. האם השריר המדולל בירך יחזור לקדמותו? 3. האם יש כאן אחוזי נכות? בתודה מראש , צביקה.

1.כעקרון אין צורך להוציא את הבורג 2. עםעבודה קשה ובמידה שהכאביחלוףיחזור השריר לקדמותו. נכות - עדיין מוקדם לדבר.

02/06/2003 | 19:03 | מאת: צביקה

תודה ! היום נתנו לי אישור לכופף את הברך עד - 60 מעלות. (אני מוגבל ע"י סד מיוחד ל-60 מע'). למרות זאת איני יכול לכופף יותר מ- 30 מע' לערך. כל איזור הברך מוקשה וקצת נפוח. האם להתעקש ולמרות הכאב לכופף יותר מ- 30 מע'. מה עושים? שוב תודה, צביקה.

מנהל פורום אורתופדיה