גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/06/2003 | 01:16 | מאת: מרטין

אני בן 60 סובל מכאבי גב תחתון וגב תפוס מדי פעם. לפני כשנתיים קיבלתי מין התקף כזה, ועל ידי טיפול פיזיוטרפי התעמלות ובוץ חם, עבר והרגשתי טוב כשנתיים. לאחרונה שוב בגלל מדרגה קטנה שלא הבחנתי, שוב חזרתי לסבול, והפעם בצורה יותר חריפה ובזמן שגם כשבועיים לפני התחלו לי בעיות בברכיים. קיבלתי פעמים טיפול תרופתי של 10 ימים אבל אני לא יוצא מזה (כחודשיים). כל פעם שאני מרגיש יותר טוב דברים קטנים גורמים שוב לנסיגה. בצילום רנטגן רואים שבשתי חוליות אין סחוס, ושלישית בדרך. מודה מראש על התייחסות וגם אם אפשר כמה מילים על תרופות בונות סחוס שמפרסמות ברדיו לאחרונה.

התקפים של כאב גב מטבעם שהם באים והולכים . במיעוט המקרים הבעיה נשארת באופן כרוני. הסיבה לכאב היא מורכבת שכן השינויים הנווניים שגורמים לכך מתרחשים בין גופי החוליות ( מחלה של הדיסקוס)ובין המפרקים האחוריים שבין החוליות ( נקראים מפרקים פצטריים ). באופן כללימדברים על ספונדילוזיס הטיופל מכוון להוארדת הכאב עלידי תרופות וחיזוק שרירים . הורדת הכאב משיגים בתרופות דרך הפה או בזריקות ואף בזריקות לתוך תעלת עמוד השדרה. אנימציע לךלקרוא אתהכתבה שבפורום של בעיות גב ועמוד שדרה. אשר לחומרים מגיני סחוס( מגינים- לא בונים) איןמידע לגבי יעילותם בספונדילוזיס

מנהל פורום אורתופדיה