שבר בהומרוס יד שמאל- לילד בן 7 וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/05/2003 | 14:34 | מאת: שחק

שלום דוקטור, פנינו בעבר אליך בשאלה לגבי בני בן השבע וחצי, ששבר את זרועו השמאלית, בהומרוס בסמיכות למרפק.היד שוחזרה בניתוח וקועה במסמרים ובסד גבס למשך כ3 וחצי שבועות. לפני 3 ימים הוסרו המסמרים והתפרים שלאחר הניתוח והתבקשנו לשוב ולשים את סד הגבס לעוד 3 ימים. היום הסרנו את הגבס לחלוטין. היד עדיין נפוחה מאוד ואיזור המרפק מעוגל. בני אינו מצליח לישר את היד והיא "כבדה" עבורו . הוא ממשיך להתנהג כאילו היד עדיין מגובסת ונתמך בידו השניה. שאלותינו: 1. האם ההחלמה תקינה וכך צריך להיות? 2. מה משך זמן ירידת הנפיחות באם היא טבעית? 3. מה משך חזרת היד לתפקוד ולתנועתיות מלאה וכן לטווח תנועה מלא?-כרגע היא כפופה 4. האם יש צורך בפיזיותרפיה? 5. האם לפנות לרופא המטפל/לבית החולים? בתודה ובברכה

צפוי שהמרפק יהיה נפוח אך לא מאד. קשה כמובן להעריך את המושג מאד שכן מה ש"מאד "בשבילכם עשוי להיות קל בשבילי. במידה שהכל באמתכשורה יש לצפות לירידה של הנפיחות בשלשה שבועות הקרובים זמן ההחלמה יכול לקחת כ 3 חדשים. בלי פיסיותרפיה בתקופה זאת . אני בטוח שהרופא המטפל מבית החולם ירצה לראות את בנכם ואת ידו .

31/05/2003 | 01:29 | מאת: שחק

תודה מקרב לב על הכל

מנהל פורום אורתופדיה