מפרק יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/05/2003 | 09:59 | מאת: סולי

שלום! אני בת 59 . עשיתי צילום וקיבלתי לידי תשובה שיש תהליך ציסטתי בעצם באנביוקולורי. רציתי אם תוכל להסביר לי מה זאת אומרת ומה עלי לעשות מכיוון שיש לי כאבים ביד. האם ניתן לאמץ את היד? לחבוש את היד? בתודה מראש,

אני מניח שמדובר על ציסטה בעצם הנביקולר שבשרש כף ידך . ציסטה כזאתהיא בדרך כלל ביטוי לתהליך של אוסטאוארטריטיס (שחיקת סחוס מקומי) . זהו תהליך נווני ויש להניח שתסבלי ממנו במידה זאת או אחרת גם בעתיד. ניתן להקל עליו בתרופות וטיפול פיסיקלי. וכן שימוש בחגורת מפרק כף יד במקרי קשים אפשר לעשות ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה