אחוזי נכות .תודה רבה מראש

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/05/2003 | 12:53 | מאת: אורן

שלום רב.אני נפצעתי בתאונת אופנוע לפני שנתים.פגיעה בברך ימין עברתי 2 ניתוחים ברגל .עברתי ועדה רפואית לפני כמה זמן אשר קבעה לי אחוזי נכות.אני כותב לך מהפרוטוקול.ברך שמאל הבריאה 0עד 130 מעלות .ברך ימין כיפוף עד 90 מעלות .ישור מינוס 20 מעלות.דלדול שרירים ירך ימין 2 סמטימטר.כוח גס 5 שמור דו צדדי.אין נוזל חופשי.קיימת אי יציבות קדמית צדדית.לציין כי אני הולך בצליעה יחסית קשה.ורצועה צולבת קידמית קרועה.שאלתי לפי נתונים אלה כמה אחוזי נכות מגיע לי לפי דעתך עפ תקנות ביטוח לאומי ואיזה תקנה.אני הודה לך מאוד מאוד מאוד אל התשובה.

30/05/2003 | 01:38 | מאת: טום

כנס לאתר ביטוח לאומי. יש שם פירוט כללי של נכויות ואחוזי הנכות. מה שבטוח הוא שכל עניין נבדק לגופו והבדיקה עצמה היא פיזית. תנסה פה : http://www.btl.gov.il/LiSite/asp/showPubTree.asp?id=47014_1136&books=875&displayType=%201&pub_language=hebrew%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20&action=showRuleFromSearch

מבחן 48 (2) . (ו) (III) ישור הברך אפשרי עד 15 מעלות ---------------- 20% מבחן 48.(2) (ו)(IV) ישור הברך אפשרי עד 30 מעלות ----------------40% תבחין בודאי בבעיתיות של המדידה אצלך השכל הישר היה מורה להמליץ אמלך על 30 %בהקשר להגבלה בישור הברך. אשר ליציבות הברך : הפרוטוקול אינו מציין את חומרתה ולכן אפשר לשחק עם מבחן 48.(2) (א) המדבר על אי יציבות צדדית קשה ומעניק 30% נכות ומבחן 48.(2)(ב) המדבר על אי יציבות אחורית קדמית עם התעקמות תחת משקל הגוף ומעניק 20%

מנהל פורום אורתופדיה