acl ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/05/2003 | 11:40 | מאת: אייל

רציתי לשאול שאלה:אני עובר ניתוח עוד חודש לשחזור רצועה צולבת קידמית רציתי לדעת מה זמן ההחלמה ,ותוך כמה זמן אני יוכל ללכת או לדרול על הרגל אחרי הניתוח? אשמח עם תענו לי על השאל. תודה.

30/05/2003 | 01:29 | מאת: roy

אז ככה , עברתי את הניתוח אז אגיד לך מה עבר עלי. היו מספר מעידות לפני הניתוח והייתה לי אי יציבות קדמית ברורה, משמע ניתוח. יום אחרי הניתוח תצטרך להתחיל ללכת עם הליכון.לא הרבה וגם ככה הרגל שלך תהיה משותקת. בקושי תוכל להוזיז אותה.כל תנועה כואבת במשך חודשים. אפילו מעבר מישיבה לעמידה. כמובן לא תוכל לכופף את הרגל רצונית וגם לא להרים אותה אבל ה- CPM ( מכשיר לכיפוף הרגל פאסיבית) אמור לעשות זאת. סה"כ הסבל הגדול שבועיים.אחר כך ההליכה משתפרת. אחרי כחודש וחצי כבר טיילתי בברצלונה כמה ק"מ טובים ביום. שוב, זה מה שעבר עלי אבל כל אחד שונה ממשנהו.בכל אופן זה בערך מה שאמר לי המנתח שלי. אני יודע שהתאורים גרועים אבל זה מה שעבר עלי.

ניתן לדרוך על הרגל זמן קצר אחר הניתוח . זמן ההחלמה תלוי בנקודת הסיום כלומר מה אתה דורש מברכך ומה היה מצבה לפני הניתוח בכל מקרה זה יכול לקחת 3-6 חדשים.

13/06/2003 | 08:12 | מאת: אייל

שלום. שאלתי היא אם אני אצטרך אחרי הניתוח להשתמש בכלי כלשהו כדי ללכת ומה תיהיה מגבלתי הודה לכם עם תוכלו לענות ורציתי לשאול אם אתם אתם מכירים את ד"ר הלפרין רופא לבירכיים. תודה.

מנהל פורום אורתופדיה