פיענוח תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/05/2003 | 18:42 | מאת: שירלי

עברתי MRI של פרקי ירכיים וזו התוצאה: בצקת בתוך הראש והצוואר של הפמור וגם ברקמות שמסביב ומעט תפליט תוך-פירקי. הקונטור של הראש שמור; מתחתיו בצד המדיאלי נמצא צורת גרגיר של עצם בתוך שקע תת-כונדרלי. בנוסף, בתוך הדיאפזיס הפרוקסימלי ישנו מוקד מאורך, גם נוזלי מוגדר. בסיכום: בצקת בעטיפת הראש וצוואר ובמדולה של הפמור הימני. גם הליקוי התת-קורטיקאלי בראש חשוד לנמק איסכמי. מה זה אומר? האם התוצאות מתיישבות עם אבחנה של אוסטאופרוזיס זמני או עם אבחנה של AVN או משהו אחר? האם ללכת לרופא בדחיפות או שאפשר לחכות לתור שמוזמן לעוד 3 שבועות? תודה וסליחה על האורך.

בגדול מדובר כאן על בצקת של מוח העצם ולא על נמק. אוסטאופורוזיס זמני נראה מתאים יותר. אין דחיפות

28/05/2003 | 21:56 | מאת: אולית

רופא שפענח את תוצאות הMRI של בעלי טוען כי יש לו AVN . הוא בן 32 ובריא בדרך כלל. להלן תוצאות ה MRI: בתהודה מגנטית לפרקי ירכיים לפני ואחרי הזרקת גדוליניום:הפרעה נכרת במקרם מח העצם של ראש וצואר פמור ימין עם בצקת של לשד העצם הראש שומר של צורתו העגולה. לאחר הזרקת חומר ניגודי קיימת צביעה של אזורים אלה . אין עדיין שינויים אוסטאונקרוטים. באבחנה מבדלת נזק איסכמי לראש ? אוסטופואוזיס חולפת ? נזק מאמץ ? " לטענתו הוא ממליץ על ניתוח של השתלת עצם ולא על ניתוח של חירור . ברצוני לדעת האם צריך ניתוח בכלל ? והיכן ניתן ללמוד יותר על הניתוחים הללו. אודה על תשובתך המהירה עקב החרדה שבה אני מצויה.

מנהל פורום אורתופדיה