כתף קפואה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/05/2003 | 01:39 | מאת: פרוזן יוגורט

אבחנו לי כתף קפואה כאבים אטומים -זרוע מה הטיפול וכל מה שניתן לדעת על התופעה תודה

כתף קפואה הנה מחלה שבה יש כאב והגבלת תנועה בכלהכווניםשל הכתף בשל תהליךדלקתי של קופסית המפרק שגורם להצטמקותה. הסיבה לא ידועה. זה מצב שכיח יותר אצל נשים מעל גיל 40 הוא יכוללהופיע בעקבות חבלה כלשהיא ואף פעוטה , דלקת בגידי הכתף , ואף בעקבות כאב ממקור לבבי. הטיפול כולל הרבה פיסיותרפיה , תרופות נגד כאב, תרופות נגד דלקת , זריקות לתוך המפרק שלהרדמה מקומית וסטרואידים, הנעה של הכתף תחת הרדמה ובמקריםעקשניים מאד ניתוח . המחלה יוכלה להמשך מספר חדשםי ואף יותר משנה בחלק גדול מן המקרים היא חולפת .

28/05/2003 | 01:08 | מאת: פרוזן יוגורט

תודה על המידע /שסייע לי שאלות נוספות האם אפשר לטפל רק בפיסוטרפיה-זה המצב אצלי כיום לאיזה רופא לפנות לאורטופד או רופאת משפחה מה כונה כאב לבבי. משבר? האם זה יכול לעבור גם לכתף שניה? כל הכאב התחיל בערך לפני חצי שנה שהרגשתי נמלול תקופה מסוימת בשכמה לאחר מכן התפתח לכאבים והגבלת תנועה. חשבו שזה פיברומיאלגיה וטופלתי בנרקסין שלא עזר. רק השבוע התחלתי לעבוד עם פזוטרפיסטית ויש שיפור בתנועה וקצת בכאב. מה היית ממליץ לי כתוכנית טיפול-האם לנסות לטפל רק בפסוטרפיה וכמה זמן לתת לפסיו צאנס בלי תרופות? מה קורה אם לא מטפלים? תודההההההההההה על המידע והעזרה ועל המיידיות בתשובות

מנהל פורום אורתופדיה