תהליך ליטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/05/2003 | 22:03 | מאת: מיכל

מהו תהליך ליטי בעצמות הרגל

26/05/2003 | 22:50 | מאת: שושי

רציתי לשאול גם מה גורם לתהליך ליטי וכן האם ניתן לטפל בכך ואיך

המושג לקות ליטית או נכון יותר להגיד לקות אוסטאוליטית (תהליך ליטי זה פשוט לא נכון מבחינה לשונית ) בצילום רנטגן של עצם מציין מוקד או אזור מסויים שבו יש פחות עצם כלומר הוא שקוף יחסית. לקות אוסטאוליטית יכול הלהיות בעלתשוליים חדים וברורים, שוליים סקלרוטיים אושוליים מהוהים ובלתי ברורים. גורמים: הפרעה התפתחותית בבניין העצם, מחלה זיהומית עלידי חיידקים, גידול שפיר, גרורה של גידול ממקום אחר.

מנהל פורום אורתופדיה