שבר בפיקת הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/12/1999 | 12:10 | מאת: חגי רז

לפני כשבוע עברתי ניתוח לאחוי שבר בפיקת הברך. השבר הינו רוחבי והותקנו בו 2 מסמרים וחוט המחבר את השבר. שאלתי האם מותר לי לדרוך על הרגל. מתי עלי להתחיל פזיוטרפייה. והם תשאר מוגבלות בהנעת הרגל.

חגי שלום, שברי עצם הפיקה הינם שכיחים מאוד. לאחר תיקון ניתוחי ניתן לרוב לדרוך על הרגל כאשר הרגל נתונה בגבס ביישור מלא או קרוב לכך. הסיבה לכך הינה שכאשר הרגל מקובעת במצב ישר העומס העובר דרך הפיקה בעת הליכה הוא קטן ביותר ולרוב אינו מסכן את התיקון. אולם, על הרופא שביצע את הניתוח המכיר את "אופי השבר" ואת חוזק התיקון, להחליט מהן המגבלות המתאימות. לדוגמא, אם השבר היה שבר מורכב עם מספר חלקים רב, ייתכן שהקיבוע אינו חזק מספיק ויש להגביל את העומס עליו. פיזיוטרפיה נהוג להתחיל כאשר השבר התאחה - לרוב 6-8 שבועות לאחר הניתוח. מגבלה בתנועה לרוב איננה מתרחשת אולם בתלות בדיוק השחזור של הפרק ייתכנו שינויים ניווניים של המפרק בהמשך. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה