ניתוח במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/05/2003 | 16:24 | מאת: פנדה

לד"ר אסא לב-אל שלומות, במענה קודם שלך ענית לי ששיטת הציפוי מחדש של מפרק הירך הינה למשתמשים צעירים ואין מספיק נסיון בארץ בשיטה זו לעומת השיטה של צ'רנלי שהיא בת 40 שנה. אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי מדוע השיטה של ציפוי מחדש אינה ממריאה (כי נאמר לי ע"י רופא אורטוופד שהיא עדיפה). חששותי היא שיש לה מגרעות שאינני יודעת על קיומן ואולי באמצעות פורום זה אוודע להן. כמו-כן היכן אפשר לקבל מידע על מרכזים רפואיים באנגליה, שלהם יש נסיון רב יותר בניתוחים מסוג זה? אם תוכל להרחיב את הדיבור על שתי השיטות, אהיה אסירת תודה. ועד (אני מתנצלת על ריבוי השאלות), איזה תרגילים או טיפולים לעשות בינתיים, כדי לעכב החמרה? מודה מראש פנינה

שיטת הציפוי מחדש היית המלווה בכשלונות קטסרופליים לפני 20 שנה והזכרון המר עדיין איתנו. עם זאת כפי שהיא מבוצעת היו םהיא נראית טוב אך לא ברור כלל ועיקר שהיא עדיפה על שיטות ישנות יותר בדוקות הרבה יותר והעיקר זולות הרבה יותר. חולוץ השיטה המחודשת הנו "מק מין" מבירמינגהם.

לעניין תרגילים וטיפולים - אינני מכיר את מצב המפרק שלך בכדי לתת עצות מסוג זה.

מנהל פורום אורתופדיה