שבר"סקאפואיד"

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/05/2003 | 08:43 | מאת: דן

שלום רב. לפני 4 חודשים נפלתי ושברתי את עצם "הסקאפואיד "בשורש כף היד, מאז אני עם גבס . בבדיקה בשבוע שעבר , הוחלט לעשות סי.טי ולבדוק האם יש איחוי מושלם , מאחר שברנטגן לא ניתן היה לדעת בוודאות. במידה ואצטרך ניתוח: 1. מהם אחוזי ההצלחה לאיחוי מושלם??לאחר כמה זמן ניתן לקבוע האם הניתוח הצליח?? 2. מהו זמן ההחלמה?? 3. מה עושים בניתוח?? מה נשאר ביד לאחר האיחוי?? 4. האם תשאר מגבלה כלשהיא?? אודה לתשובותיך. תודה מראש דן

ניתן לגרום לאיחוי השבר בהצלחה של למעלה מ 70% תוך שלשה חדשים אפשר לדעת אם חל איחוי של השבר יש שיטות שונות לעשות את הניתוח כך שלעעניין מה עושים שאל את המנתח.

מנהל פורום אורתופדיה