שבר בעצם הזרוע לילד בן 7.5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2003 | 20:47 | מאת: איציק

בני שבר את עצם הזרוע מעל המרפק לפני 3 שבועות. הוא עבר ניתוח בו הוכנסו לו 2 "מסמרים" לקיבוע והוא נמצא כרגע עם סד גבס. בשבוע הבא הוא מוזמן לביקורת בו אמורים בהתאם לצילום להוריד לו את הגבס ולהוציא את ה"מסמרים" 1:הסבירו לנו כי הוצאת ה"מסמרים" נעשת ללא שום הרדמה,הכיצד? 2:מהם ההגבלות לאחר הורדת הסד מבחינת תפקוד היד? 3:האם יהיה צורך גם בפיזיוטרפיה?וכמה זמן יעבור עד לתפקוד רגיל. בתודה מראש איציק

הוצאת המסמרים נעשית בקלות ללא כאב . מטבע הדברם המרפק יהינוקשה תקופה מסויימת והנעתו תהיה כואבת בתחילה. עפ"ר אין צורך בפיסיותרפיה בתקופה הסמוכה להוצאת המסמרים ורק אם לא רואים התקדמות טובה של התנועתיות במרפק תוך כ 6 שבועות יש מקום לפיסיותרפיה .

מנהל פורום אורתופדיה