כאבי גב רק אחרי שינה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2003 | 14:39 | מאת: דניאלה

שלום אני אשה בת 49. נמרצת בריאה פעילה וכו. לאחרונה אני מתעוררת בבוקר וסובלת מכאבי גב, תחושה שהגב נוקשה ומאובן. אני מתהלכת כמו "ספינקס"... לוקח כ-20 דקות עד שהגוף מתאושש, לאחר מקלחת חמה . במהלך היום - הכל תקין. המצב מתסכל. ניסיתי לישון על סוגי מזרנים שונים- אך לא היה לזה שום השפעה. אני ישנה על הצד..כריות פה ושם... . ברצוני לציין שיש לי הסטוריית גב תחתון, סקוליוזיס מותנית מגיל צעיר,רגישויות ועיפויות במאמץ, למדתי לחיות עם כל זה ואני מתפקדת כאשה צעירה,... אבל הכאבים על הבוקר באמת מתישים ומנחססים. לא יודעת עם איזה רופא להתחיל... אורתופד? רומטולוג?(כי קראתי בעוונותי ומסקרנותי על ה-אנקילוזינג ספונדליטיס...) או קודם כל רופא משפחה -לעשות תמונת דם.. אנא ייעוץ, והרגעה!! תודה תודה דניאלה

הסיפור שלך הוא -אני מקווה לשמחתך- די בנלי. כאב גב עם בוקר זו תמונה שכיחה מאד אצל כל מי שהמפרקים האחוריים שבין חוליותיו עברו שינויים נוניים או מה שנקרא אוסטאוארטריטיס. בשעות הלילה נוטות רקמות התמיכה של הגוף לצבור מעט נוזלים ( ראי את החתול עם בוקר - ההתמחות היא דרך לסחוט את הרקמות ) . רקמות שיש בסביבתן דלקת עושות זאת ביתר שאת והתוצאה מתח של הרקמה שגורם לתחושת כאב ונוקשות שרירים. הפתרון הטוב ביות רהוא לישון 6 שעות בלילה הליכת בוקר ועוד שעתיים אחה"צ.

מנהל פורום אורתופדיה