עצביפ פרפריים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/05/2003 | 01:09 | מאת: רן

ד"ר שלום האם נכון שרק בבית חולים איכילוב קיים ציוד מיקרוסקופי שבאמצעותו מבצעים ניתוחים בעצבים בגפיים שנפגעו טראומתית ? אם כן, איזה ניתוחים מבוצעים בבתי חולים אחרים עם בעייה דומה ? והאם נכון יהיה לומר שעקב ציוד המיקרוסקופי שקיים באיכילוב (ד"ר רוחקינד ) סיכוי ההצלחה בניתוח שם טוב יותר ? השאלה כמובן אינה אישית (אני יודע שאדוני אינו נותן המלצות) אלא עניינית לגבי שיטות הניתוח !! תודה -רן

ניתוחי מיקרוכירורגיים נעשים במספר בתי חול םבארץ עם ציוד זהה לזה שבאיכילוב. שטחי ההתענינותשל המיקרוכירורגים אמנם שונים בהתאם למקצועם הראשי . כך למשל יש כאלה שהם פלסטיקאים או אורתופדים בהכשרתם הראשונית ומתעסקים בכירורגיה של היד יעשו מטבע העניין ניתוחים מיקרוכירורגיים בעצבי הגפיי םהלעיונים ותאמין לי בכישרון לא פחות מז שלדר' רוחקינד. דר' רוחקינד בא מרקע נוירוכירורגי ומתעסק בכלל העצבם הפריפריים ובהחלט יכול להיות שעצבים מסויימים מענינים רק אותו ולא משהוא מהמיקרוכירורגים האחרים.

מנהל פורום אורתופדיה