ניתוח בכף היד.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2003 | 09:13 | מאת: ברוריה

אני בת 73, מזה זמן רב שיש לי כאבים בשורשי כפות הידיים ובברכיים. בבדיקות הדם יש עדות למחלה ראמטית. ממצאי בדיקה שערכתי הראו: רגישות בהנעת מפרקי CMCJ I דו"צ, ללא חסר עצבי פריפרי. בבדיקת הברך ללא נפיחות, אודם או נוזל תוך פרקי, טווח תנועה 0-130 מעלות.ללא רגישות או חריקות בהנעה, סימנים מניסקיאלים לא הופקו, יציבות שמורה. ללא חסר נוירוסקולרי פריפרי. רגישות עזה ע"פ פס אנסרינוס. צילומי כפות ידיים וברכיים: שינויים ניווניים קשים בCMP J דו"צ. בבירכיים שינויים ניוונים מתונים. הומלץ לי להוציא גיד מהזרוע ולהשתיל אותו באגודל. שאלתי: האם אכן קיים ניתוח שכזה? מהיא הסתברות ההצלחה? האם אוכל לתפקד כרגיל? מהם סיכוני הניתוח? תודה לכל המשיבים.

הניתוח המוצע מיועד לטפל בבעיית מפרק CMC ראשון. מכיון שלא פרטת עך כה גדול סבלך הקשור במפרק זה קשה שלער את מידת התועלת שתצמח לך מן הניתוח המוצא שהנו ניתוח מקוובל .

מנהל פורום אורתופדיה