בדיקת מיפו עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/05/2003 | 00:06 | מאת: חנה

אני בחורה בת 32 סובלת מאקזוסטוזיס (ריבוי עצמות בגוף ) מחלה תורשתית מולדת. לפני כמה זמן התחלתי לסבול מכאבים במותן השמאלי , בחלקו השמאלי של אגן הירכיים, עקב כך הרופא נתן לי לעשות צילום רטנגן, בצילום גילו שיש לי אקזוסטזות מרובות באיזור הכאב. לאחר מכן הרופא החליט לשלוח אותי לעבור בדיקת מיפו י עצמות, עברתי את הבדיקה עדייו אינני יודעת את התוצאות . אך לא מכך אני דווקא מודאגת , אלא בגלל הזריקה הראדיואקטיבית שהייתי צריכה לעבור לשם הבדיקה, ובנוסף לזריקה, הטכנאי (שאינני בטוחה אם הוא מספיק מוכשר לעבודה מסוג זה), ביצע בגופי סידרה של צלומים לאחר הזריקה , לפחות כעשרים, שאלתי היא האם זה נורמלי בבדיקה מסוג זה לבצע כל כך הרבה צילומים, הרי ציפיתי שיעשו לי רק במקום שכואב לי ולא בכל איבר ואיבר, זה לא יכול להזיק לבריאות כל כך הרבה צילומים בבת אחת ? אני מאוד מודאגת , לא יכולה להרדם בלילות מרוב דאגות, בנוסף הרופא שלי יצא לחופשה כך שאין לי בדיוק עם לי להתעייץ אנא ענו לי בהקדם חנה המיואשת

כמות החומר הרדיואקטיבי המוכנסת לגופך בעת ביצוע הבדיקה שווה בקרינתה לקרינה הנספגת בעת ביצוע 3 צילומי רנטגן רגילים כלומר כמות זעירה. מספר הצילומים אין לו שום חשיבות מבחינת הקרינה שכן בעת הצילומים קולטת המצלמה את הקרינה הנפלטת מגופך ולא מוסיפה עליה קרינה נוספת. ואכן הדרך הנכונה לעשות מיפוי עצמות היא לבדוק את הקרינה הנפלטת מכל השלד ולא רק מן המקום הכואב. מגיע לו לטכנאי שתתנצלי בפניו ולו רק בליבך.

מנהל פורום אורתופדיה