כאבים בשורש כף יד לאחר חבלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2003 | 17:59 | מאת: אסף

אני משרת בצבא כנהג ולפני כחצי שנה נפלתי בבסיס , כתוצאה ממכה שקיבלתי בשורש כף היד היו לי מספר בדיקות שבאחת מהם אובחן אצלי: ulna plus varient לאחר שלושה חודשים מנהיגה הלכתי לבדיקת אורטופד שהמליץ להוציא אותי מהתפקיד אך עקב כך שהוא לא כתב סיבה מפורטת הוועדה הרפואית שלחה אותי לבדיקת מיפוי עצמות שתוצאותיה הן: ממצא: ממצא פתולוגי אבחנה: כאבים בשורש כף יד ימין קליטה דיפוזית מוגברת בעוצמה נמוכה בשורש כף יד ימין עם הדגשה בקצה הדסטלי של אולנה ימין, הממצאים יכולים להתאים לארטריטיס... אם אוכל לדעת קצת פרטים לגביי מה שכתבו לי אודה לכם מאוד..והאם לדעתכם יאפשרו לי להמשיך בתפקידי בצבא כנהג משאית עקב בעייה זו.....

וריאנט של אולנה פלוס אומר שעצם האולנה שלך ארוכה מעט מן הרגיל ביחס לעצם הרדיוס. ממצא המיפוי - קליטת יתר בקצה עצמות האמה. יתכן ומדובר בדלקת של המפרק אך כאן נכנס לתמונה האורתופד שצריך לבחור את האפשרות הנכונה על סמך בדיקותיו וממצאיון עד כה.

מנהל פורום אורתופדיה