כאבים בכל הגוף אחרי תאונה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2003 | 09:13 | מאת: שרית

לפני 16 ימים עברתי תאונת דרכים טראומטית בה נפגעתי בכל הגוף. למזלי הטוב ביותר לא נגרמו שברים אבל כל הגוף כאוב לי מאד מאז. יש אמנם שיפור מאז כי ב- 10 ימים הראשונים לא יכולתי בכלל לישון בשום תנוחה מלבד על הגב, וכעת אני במאמץ יכולה לשכב על הצדדים, אולם השיפור מאד איטי, כל השרירים כואבים לי, יש לי עדיין שטפי דם בכל מיני מקומות ואני הולכת בצליעה. שאלתי היא האם סביר שכל כך הרבה זמן לוקח לגוף להתאושש מהמכות האלו? (אציין כי לצערי לא עשיתי פעילות ספורטיבית כמעט בשנים האחרונות - אני בת 39 ). כמו כן האם יש משהו שיכול להאיץ את ההחלמה? האם עדיף לנוח כמה שיותר או דווקא לעשות פעילות של הליכה או התעמלות? שאלה אחרונה? האם לטראומה הזו יכול להנות קשר עם שבוש במחזור החודשי? תודה מראש על תשובתך המהירה. יום טוב.

בהחלט סביר . תהליך ההחלמה הואספונטני. מצב תזונתי טוב קבלת כמות נכונה של נוזלים וויטמינים ( נכונה לא עודפת) מסייעים לריפוי. פעילות מומלצת לא נמרצת מידי אך בגבולו האפשר עם הפעלה של המפרקים לשמור על טווח תנועה ולמתוח את השרירים.

מנהל פורום אורתופדיה