פריקה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2003 | 12:33 | מאת: רוחמה

שנים רבות (מילדות) אני סובלת מפריקה בכתף. מה שקורה הוא, שבעקבות תנועה לא נכונה, הכתף יוצאת לי לפתע ממקומה. כבר מילדות למדתי לחכות ובעדינות לבצע תנועות המחזירות את הכתף למקום. כל האירוע יכול לקחת מספר שניות עד מספר דקות אבל הוא מאוד מפחידכל פעם מחדש ותמיד ,בסופו של דבר, הכתף חוזרת למקומה. אירוע פריקה , כמו שאני קוראת לו, התרחש בעבר אחת לשנה, או אחת למספר חודשים, אך בתקופה האחרונה האירוע קורה בדחיפות הולכת וגוברת- פעם בשבוע או שבועיים. לאחרונה הוא קרה גם תוך שכיבה על הגב במיטה וכמעט ללא "פרובוקציה" של תנועה מיוחדת. האם התופעה הזאת מוכרת? האם יש לה טיפול? מה עלי לעשות?

התופעה מוכרת הטיפול תלוי בממצאיבדיקת הכתף וצילומי הכתף ( כמו למשל מה המבנה של המפרק)

מנהל פורום אורתופדיה