כאבים בפרקי האצבעות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 23:52 | מאת: זהר

שלום, אבא שלי סובל מכאבים בפרקי האצבעות שלו (אצבע, אמה וקמיצה) בעיקר ביד ימין. הוא בן 53 והוא עובד עם הידים כבר 30 שנה ויותר בתור חשמלאי. אין לו בעיה של כוח (להפך) אבל קשה לו לעבוד עם מכשירים קטנים יותר בתקופה האחרונה והוא אומר שהכאבים האלו מופיעים גם ללא מאמץ. גם קשה לו לסגור אגרוף ביד ימין. הוא בדק ואין לו דלקת פרקים הורו לו לעשות פיזיותרפיה ואמרו לו שאולי יש לו בעיה בסחוסים. הכאבים עדיין לא עברו לו. השאלה היא האם יש משהו לעשות מעבר, או אולי הרופאים לא בדקו את כל האפשרויות ויש לך כיוון חדש להציע. תודה, זהר

ראשית חוכמה חשוב מאד לדעת מהם המפרקים הכואבים . באצבע רגילה יש שני מפרקי האחד הקרוב יותר לקצה האצבע נקרא מפרק בין גלילי רחיקני( מי"ר) והשני שמתחתיו נקרא מפרק בין גלילי קריבני (מי"ק) . המפרק שבין האצבע לכף היד נקרא מפרק טפח גליל (ט"ג) . באגודל תמצא רק מפרק בין גלילי (ב"ג) וכמובן ט"ג. למה זה חשוב? ובכן בדלקת מפרקים שגרונית המפרקים הפגועים הם מפרקי ט"ג. באוסטאוארטריטיס ( שחיקת סחוס ) אלו הם מפרקי מי"ר ומי"ק שנפגעים יותר. בדלקת של הגידים המכופפים את האצבעות יש כאב בצד קדמי ( צד הכף ) של המפרק ט"ג .

17/05/2003 | 22:08 | מאת: זהר

שלום, כואב לו בעיקר במי"ק. מה הוא יכול לעשות מלבד פיזיוטרפיה עצמית כדי לשפר מצבו (כי המצב לא השתפר עדיין). אגב, הכאב לא מורגש עקב לחיצה על המקום, אלא תוך כדי עבודה, עבודה כלים קטנים (מברגים למשל) ולפעמים ללא מאמץ. תודה שוב, זהר

מנהל פורום אורתופדיה