כאבים בשרירי הרגלים.

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2003 | 07:00 | מאת: חיים

ד"ר שלום. יש לי תקופות שאני סובל מכאבי שרירים ברגלים , ז"א אני מרגיש כאילו שהשרירים קשיים, מתוחים או שהם שורפים. התחושה הזו היא במיוחד בבוקר ולא תמיד. אני בן 50 . האם ידוע לך מה התופעה הזו , האם יש בדיקות שעלי לבצע או טיפול תרופתי. תודה.

הסיבה העיקרית לכאב שרירים היא עייפות השריר למשל אצל אנשים העובדים יום עבודה שרובו בעמידה. יש גם סיבות אחרות כמוחסר במגנזיום והפרעותבאלקטרוליטים ויש הרבה מקרים שהסיבה לא נמצאית. בעת השינה נמצאית כף הרגלבתנוחה של כפוף כלפי מטה מה שמקצר את השרירים והם נוטים להתכווץ. פתרון פשוט לבעיה הוא לעשות מתיחות של השרירים מידי יום בוקר וערב.

מנהל פורום אורתופדיה