writer's spasm

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/05/2003 | 18:36 | מאת: תמר

שלום, מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים, בעיקר בזמן כתיבה, באגודל יד שמאל, שהיא גם היד הדומיננטית אצלי. בבדיקה האחרונה אבחן האורטופד שהבעיה היא writer's spasm. מה זה בדיוק אומר? מהו הטיפול המומלץ? תודה מראש, תמר.

WRITER CRAMPS היא מצב או מחלה המאופיינת בקושי בכתיבה. כאב אינו בהכרח חלק מן המחלה ובדכך כלל אינו מופיע בתחילת המחלה אלא בהמשך עם התפתחות סיבוך שנקרא תסמונת תעלת כף היד. הקושי בכתיבה נובע ממה שנקרע FOCAL DYSTONIA שזה התכווצות בו זמנית של קבוצות שרירים האמורות לא להתכווץ ביחד אלא בתאום וכתוצאה הכתיבה מופרעת מאד ובדרך כלל מלווה ברעד ביד. יש שלש צורות של מצב זה אחתקלה המאופיינת רק בהפרעה בכתיבה והאחרות קשות יותר ובהן יש קושי בביצוע פעולות נוספות ביד. המחלה מתחילה בדרך כלל בעשור השלישי לחיים יש בה מידה של תורשתיות והיא ככל הנראה שכיחה מדי. כיום מצליחים להתגבר עליה תוךשימו שבזריקות של טוקסין בוטולינום. במקרה שלך אם הבנתיו נכון יש לעשות הערכה מחדש של האבחנה.

מנהל פורום אורתופדיה