מיניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/05/2003 | 16:44 | מאת: ram

האם אפשר לקרוע את המיניסקוס ממכה ישירה בברך(לא סיבוב או בלאי) ואם כן ,איך מטפלים ואם צריך ניתוח האם אפשר לחזור לשחק כדורגל אחרי הניתוח כמו כן רציתי לדעת האם אפשר לאבחן קרע לפי סוג הכאבים והמיקום שלהם בתודה מראש רן

מכה ישירה כשלעצמה לא תגרום לקרע של מניסקוס אך נפילה בעקבות מכה כזאת יכולה לגרום לכך . הטיפולבקרע שלמניסקוס הנו עפ"ר בניתוח. ניתן להחלים מן הניתוחולחזור לשדה הקרבורגל כעבור 4-8 שבועות. ניתן לאבחן קרע של מניסקוס על סדרת ממצאים קליניים: מחושים וממצאי בדיקה גופנית

מנהל פורום אורתופדיה