AVN בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/05/2003 | 16:43 | מאת: שושי

לד"ר אסא שלום רב, לפני זמן מה נפלתי ונחבלתי בברך ימין. בדיקת MRI הצביעה על קרע של ACL אך מכיוון שיש לי כאבים מאוד חזקים בצד הפנימי-קידמי של הברך נשלחתי על ידי הרופא לבדיקת מיפוי עצמות בתשובת בדיקת מיפוי עצמות נכתב לי כי קיימת קליטת יתר פתולוגית באספקט הפמורלי של שתי הברכיים בעיקר מימין וכן קליטה פתולוגית באספקט הטיביאלי המקורב בברך ימין, המתאימים לטראומה. לברור AVN מומלץ לבצע MRI. מאחר והתור שלי לרופא רק בעוד 10 ימים, אשמח תסביר לי את התשובה: 1. מה זה אספקט פמורלי? 2. מב זה אספקט טיביאלי? 3. מה פרוש קליטה פתולוגית? 4. מה זה AVN בתודה מראש ובברכה

פמור היא עצם הירך טיביה היא עצם השוקה. אספקט פמורלי =בצד שלעצם הירך. אצספקט טיביאלי =בצד של עצם השוקה. קליטה פתולוגית = קליטה של חומר רדיואקטיבי בריכוז גבוה מן הרגיל. AVN נמק של רקמת העצם. בדיקת המ.ר.י כבר הראתה שאין לך AVN

מנהל פורום אורתופדיה