אחת ולתמיד, האם מדרסים הכרחיים או לא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/05/2003 | 14:36 | מאת: yagolan

הי, בכל פעם שהלכתי לאורטופד על דבר הפלטפוס איתו אני חי, הומלץ ע"י לקחת מדרס לפי מידת גבס. אחרי כל מה שקראתי בתשובותיך בפורום, שפלטפוס אינו דבר בעייתי, אינו גורם לכאבי גב, אינו מכאיב בכפות הרגליים אף על פי שכמעט כל מי שיש לו פלטפוס סובל מכאבים אילו, אז למה כל אורטופד ממליץ על מדרסים? זה עוזר? או שזה משמן מערכת אחרת של תעשיית מדרסים? כל בעל מכון למדרסים מוכן להשבע באימו כי המדרסים ימנעו את כאב הרגליים וכמובן כאבי הגב. קופות החולים מממנות את המדרסים על אף שזה לא עוזר? אני משתדל לקבל כל תשובה ולבחון אותה בצורה הגיונית. בבקשה תגובתך. תודה מראש

אין זה נכון שכמעט כל מי שיש לו פלטפוס סובל ממנו נהפוך הוא. יש אחוז קטן מבעלי רגלים שטוחות שבאמת זקוקים לטיפול חלק מהם סובלים מפלטפוס קשיח וחלק סובלים ממצב שנקרע היפרפרונציה. סיבה נוספת לתת מדרסים היא הרס מואץ של נעליים סיפור כאב הגב והפלטפוס הנו באמת אגדה אורבנית שנועדה לסייע בפרנסתם של יצרני מדרסים. אשר ליצרני המדרסים אלו גם יטענו שמדרסים מונעים קרחת ואני מבטיחך נאמנה שרבים יאמינו להם .

07/03/2016 | 22:48 | מאת: חני

האם מדרסים למי שיש פלטפוס ימנעו את הבעיה של 'הרס נעליים מואץ'? אשמח לתשובה

מנהל פורום אורתופדיה