שבר ללא איחוי בעצם הסירה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/05/2003 | 13:07 | מאת: ליאור

ד"ר שלום שברתי את עצם הסירה. הרופא איבחן שבר ישן באותו המקום וטען שאין איחוי. 1. יכול להיות שהשבר הישן (לפני 15 שנים) לא התאחה אף פעם ולא הפריע לתפקוד הרגיל שלי? 2. הרופא המליץ על ניתוח. מה הסכנות וסיכויי ההחלמה המלאים מניתוח לאיחוי עצם הסירה? 3. אני משחק כדורסל באופן חובבני - הניתוח או אי ביצוע הניתוח עלול להפריע לי?

אכן יתכן שהיה ךל שבר "ישן" שלא סבלת ממנו. קורה שאנו מגלים שבר כזה (שבר לא מאוחה של עצם הסירה) אצל אנשים שקבלו מכה ובאו לעשות צילום. ניתוח מוצלח לאיחוי עצם הסירה ימנע שינויים נווניים במפרק שבין עצם זאת ובין קצה עצם הרדיוס וזה בעצם המטרה העיקרית של הניתוח. הניתוח הוא בהחלט לאקשה מצליח לעיתים קרובות מאד ואינו כרוך בסיבוכים מיוחדים.

מנהל פורום אורתופדיה