חיזוק ברך-המשך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/05/2003 | 15:01 | מאת: דקלה

שלום דוקטור, לפני ימים מספר שאלתי אותך אודות בטיחות/יעילות השימוש במכשיר המולטיטריינר (המכונה גם גלדיאטור) במצב של שחיקת סחוס בברך ובעיה בפיקה. השבת שאינך מכיר את המכשיר. למקרה שאת תשובתך הלקונית צריך לפרש כפשוטה ולא משהו מעבר (כלומר,שאין מדובר כאן בקוצר רוח כלפי נודינקים )אזי אציין כי מדובר במכשיר המורכב ממושב אליו מתחברים מוטות משקולת לרגליים ולידיים. מאחר ואורטופד שלח אותי לטיפולי פיזיוטרפיה בשל הבעיות הנ"ל שהזכרתי ,אליהן מתלווה חולשה ניכרת של השריר הארבע-ראשי, ומאחר ועד אז יעברו עוד חודשיים, רציתי לדעת ,בבקשה, האם כדברי מנהל הפורום לאימון גופני אין לעבוד כלל עם התנגדות של משקולות במצבכזה,ובעיקר משתמע מדבריו לא מוחלט למכשיר הנ"ל (ואולי זה בגלל שמכשיר ביתי כזה פוטנציאלית עלול לפגוע בענף אליו הוא שייך). באם התיאור לעיל הצליח קצתלהבהיר את שאלתי אשמח לשמוע את חוות דעתך בנוגע לשימוש במכשיר זה. תודה

אחד התרגילים היותר חשובים בטיפול בתסמונת הכאב של קדמת הברך ( כונדרומלציה של הפיקה היא אחת הסיבות לתסמונת זאת) הנו חיזוק של שרירי שנקרא : VASTUS MEDIALIS OBLIQUS שהוא אחד מראשי השריר ה 4 ראשי . החיזוק נעשה בשיטה סטטית או איזומטרית כלומר כווץ השריר נגד התנגדות קבועה ללא תנועה. במכשיר שיש לו משקולות על ציר אפשר לעשות זאת על ידי החזקת המשקולת . עם זאת מחמת בורותי בבמבנהו הספציפי של המולטיטריינר איני יכול ליעץ לך כיצד בדיוק לעשות זאת. ולסיום כעצה כללית :L שום מכשיר אינו מסוכן למשתמש בו . זה המשתמש שמסוכן .

10/05/2003 | 23:09 | מאת: דקלה

מנהל פורום אורתופדיה