נמק בעצם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/05/2003 | 10:07 | מאת: מנחם

לאמא שלי בת 73 כאבים בברך. בצילום ברך התגלה נמק בעצם. לא מקבלת בעניין זה שום טיפול. בהתחלה היו כאבים רק בברך, כעת כואבת כל הרגל. מתקשה כעת ללכת. שאלותי: האם יש לעיניין זה טיפול תרופתי? האם ניתוח לאישה בגילה ובמצבה הוא הטיפול המועדף? האם המצב ילך ויחמיר? מה עושים ?! תודה

אין טיפול תרופתי להוציא תרופות נגד כאב. יש טיפולים אחרים שצריך כמובן להתאים אותם לבעיה .באופן כללי אפשר לומר שאחת הדרכים לטיפול היא הורדת העומס מן החלק הפגוע .דבר זה ניתן לעשותו בניתוח אך גם באמצעות מכשיר מיוחד - בתנאים מתאימים כמובן. חלופה אחרונה היא ניתוח להחלפת הברך

מנהל פורום אורתופדיה