כפות רגליים מתעקמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/05/2003 | 19:00 | מאת: ron

שלום אני בחור בן 19. במשך החודשים האחרונים קרו מס' מקרים בהם כפות רגליי התעקמו - תוך כאבים. אם איני טועה סדרת ההתעקמויות הזו החלה כאשר בעת ריצה כף רגלי דרכה על תלולית קטנטונת, וכתוצאה מכך התעקמה. כאמור, כבר מס' חודשים שבעת מאמץ {ריצה, קפיצות, הליכה מהירה וכדו'} שכמות רגליי מתעקמות. האזור הכואב הא ממש ה"חיבור" - החלק בו מסתיימות הגפיים ומתחילה כף הרגל - בקו אופקי עם הזרת. אודה לך אם תחווה דעתך בעניין זה. כמו כן ארצה לשתף אותך בעניין נוסף. כבר שנים שאני יושן על הבטן ולא על הגב. לאחרונה אני חש כאבים בגב התחתון - האם לדעתך יש קשר? ניסיתי להרדם על הגב - אך איני מצליח. שוב, אודה לך אם תענה לי - בכבוד רב רון

בכדי שאוכל לנסות לעזור לך עלי להבין אותך . לצורך הבנה יש להסכים על המונחים. ובכן הגף התחתון ( כן גף לא גפה ) ראשיתו במפרק הירך , משם יוצאת הירך המסתיימת בברך. מן הברך יורדת לה השוק עד לקרסול. מתחת לקרסול תמצא את כף הרגל המתחלקת לשלשה חלקים : כף רגל אחורית העשויה מן החלקים האחוריים של שרש כף הרגל. כף רגל אמצעית העשויה מן החלקים הקדמיים של שרש כף הרגל ולבסוף כף הרגל הקדמית העשויה מעצמות המשט והאצבעות. עכשיו תאר את שינויי הצורה אותם לובש הגף התחתן שלך . אשר לשכיבה על הבטן וכאב גב ובכן כואבי הגב המנוסים יודעים שמרגע שהתחילו לסבול מכאב גב תחתון תם עידן שכיבה על הבטן . כולנו התרגלנו לשכב על הגב.

08/05/2003 | 20:17 | מאת: ron

ראשית כל, תודה על תשובתך. ובכן, אני התכוונתי לחלק בגף התחתון {כדבריך!} המתחיל בברך ומסתיים בקרסול. יש לפניי את הכרך של האינציקלופדיה הרפואית החדשה, ואם איני טועה בתמונה, אז אוכל לומר שהכאב העז בעת התעקמות הקרסול מתרחש באיזור שבקצה התחתון בו השוקה(tibia) והשוקית(fibula) מתחברים - בחלק החלול שבקצה {כפי שנראה עפ"י תמונת השלד - שלד לבד ללא גידים}. עלי לציין שכאשר אני נוגע באיזור זה ביד איני חש כאב, אך כאשר אני מטה אותה מעט הצידה אני מתחיל לחוש בו - אם כי במידה מועטה מאוד. אם אנסה להסביר עפ"י הנחיותיך, אומר כי הכאבים הם בחלק העליון של הקרסול שנמצא בחלק של שורש הרגל - זה הקרוב יותר לרגל הקידמית. כאמור, הקרסול מתעקם בצורה בה האגודל מתרומם מעלה והזרת צמודה יותר לריצפה, נסה לדמיין זאת, - וזאת בעיקר בשעת מאמץ וכאשר יש נטייה, גם אם קלה מאוד, במשטח עליו אני הולך. בנוגע לתשובתך על כאבי הגב - האם זה אומר שאין לי שום מגבלה המונעת ממני את האפשרות לקיים מאמץ פיסי - ללא חשש מפגיעה בגב - דוגמת מאמץ בצבא. והאם באמת ניתן להתרגל לישון רק על הגב ולא על הבטן? שוב - תודה רבה

מנהל פורום אורתופדיה