שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/05/2003 | 11:06 | מאת: רונית

יש לי שחיקת סחוס בכף הרגל ,בחיבור של הבוהן עם כף הרגל.הרופא המליץ לי לנתח רגל אחת לאח"כ את הרגל השניה. אבקש לקבל פרטים :איזה סוגי ניתוחים יש,כמה זמן ההחלמה, האם יש הגבלות אחרי הניתוח ,האם מדובר בניתוח קשה?? תודה

אני תמה שלא קבלת את המידע מרופאך שהציע ניתוח . יש בעיתיות מסויימת בדבריך שחיקת סחוס אינה המונח המקובל לאבחנות באזור הבהן ולכן אנילא בטוח אם אמנם הובהר לך מצבך בצורה מלאה. אם להתעלם מןהקושי הנ"ל אציין רק כי יש שני ניתוחם בסיסיים האחד איחוי המפרק בין הבהן לבין עצם המשט עליה הוא יושב.( נקרא ארתרודזיס) השני הנו ניתוח בו מקטינים את המשטח המפרקי של ראש עצם המשט ( מטהטרסוס) - זה ניתוח שנקרא כילוטומיה. ההחלמה מן הראשון היא ממושכת ולוקחת מספר חדשים . מן השני ההחלמה היא די מהירה. אשר לקושי הניתוח - זה ניתוח קל למנתח . אשר למנותח זה עניין כל כך אישי שקשה לי לענות על כך.

מנהל פורום אורתופדיה