arthrosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/05/2003 | 12:09 | מאת: יוסי

ד'ר שלום, אני ישראלי תושב נורבגיה...אשר סובל מבעיית כאבים במפסעה..עשיתי לארונה בדיקות אשר מעידות על בעיה במפרק...ולכן אין לי מנוס מניתוח. יש לי כמה שאלות . ואשמח אם אקבל ממך תשובות אשר יספקו את חששותיי לגבי הניתוח, והשלכותיו... א...אני עברתי לפני 12 שנים ניתוח כליה..אני התורם לאחי... 1. האם יש קשר בין זה לבין מה שאני סובל כיום? ב...האם זה נכון שאני אצטרך לעבור ניתוח זה שנית אחרי בערך 15 שנים..כפי שנאמר לי ...שזה ניתוח שטוב רק לשנים אלו.... ג...האם יש איזו שהיא שיטה של הניתוח הזה...כגון....החומרים בהם משתמשים להחלפת המפרק.? ד...מהו אחוז ההצלחה בניתוח מסוג זה?......מהי תקופת ההחלמה? והאם היא נעשית במצב שכיבה...או אפשר לשבת?...והאם שמים גבס? והאם במרכז הרפואי הגדול בנורבגיה יש מספיק מומחים שעליהם תוכל להצביע.....כך שאוכל לפנות אליהם.. אודה לך מאוד באם אוכל להעזר בך...... בתודה ......יוסי

1. אין קשר להוצאת הכליה שעברת. 2. אכןיש סיכוי שתצטרך לעבור ניתוח נוסף במהלך חייך. 3. החמרים העקריים המשמשים לעשייתמשתלי החלפה של מפרק הירך הנם סגסוגת של כרום ניקל וומתכות נוספות , טיטניום, פוליאתילן, חמרים קרמיים , פלדת אל חלד. 4. אחוז ההצלחה מעל 95% . משךההחלמה כ 3 חדשים. למחרת הניתוח קמים ומתחילים ללכת . אפשר לשבת . לא לא גבס . האורתופד הנורווגי היחיד שאני מכיר עובד בפינלנד

06/05/2003 | 13:02 | מאת: יוסי

לדר' אסא לב-אל תודה על תגובתך המהירה. אכן עזרה לי מאוד..... ואודה לך באם תוכל לתת לי פרטים על אותו הדר' הנורווגי. ושוב תודה .

מנהל פורום אורתופדיה