נתק עצב קנקניאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2003 | 21:52 | מאת: אהוד

ד"ר ערב טוב עקב ניתוח דורבן שכשל "נותק "לי עצב הקנקניאלי בכף הרגל ויש לי כאבים ,נאמר לי על ידי אורטופד שיש "לבטל" את העצב הזה וכך יפוג הכאב אך לא אחוש כלל חלק מהעקב. מהי משמעות הדברים ? תודה

01/05/2003 | 21:58 | מאת: אהוד-המשך שאלה

רציתי להוסיף שבדיקת הא אמ ג'י אין כלל תגובה בעצב. תודה

חיתוך עצב גור לצמיחה של נוירומה שזה גוש של תאי עצבים הצומחבמקום ומעביר סיגנלים של כאב. . הניתוח שעושים הוא לחשוף את העצב גבוה יותר לנתקו לאחר קשירה של הקצה למנוע צמיחת נוירומה ולהעבירו למקום שבו יהיה מוגן מלחצים חיצוניים.

מנהל פורום אורתופדיה