כאב בברך מלווה בנפיחות קלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/04/2003 | 18:35 | מאת: יצחק

שלום רב ביתי (בת 19) התלוננה על כאב בברך ימין. הכאב מלווה בנפיחות קלה בצד ימין-חיצוני של הברך. צילום רנטגן לא הראה שבר והרופא הורה על טיפול באתופן (כדורים) ומשחת דיקלורן-ג'ל. וכן, חבישה אלסטית. לאחר חודש, הכאב לא נעלם לגמרי, אם כי נחלש. והוא מתחזק לאחר יום פעילות. נפיחות קלה מאוד מורגשת בצד הברך. מה ניתן עוד לעשות? האם פיזיותרפיה יכולה לסייע כאן? האם ישנו טיפול חיצוני נוסף שיכול לסייע? אודה לעצה והכוונה!!

ראשית יש לקבוע אבחנה. לשם קביעת אבחנה יש לשמוע את סיפור המחלה באופן מפורט ולבדוק את הברך באופן מדוקדק. אחר כל אלה יש צורך לעיתים בבדיקות נוספות כמו צילום, מיפוי CT א ומ.ר.י

מנהל פורום אורתופדיה