שתי שאלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/04/2003 | 22:00 | מאת: בן

א. לאחר ניתוח בקרסול (שבר טרימלאולרי), הרגל נתונה כרגע בגבס. נראה לי כי כף הרגל נוטה יותר מדי החוצה (20-30 מעלות). האם זה תקין? האם מצב זה תלוי רק בזוית שהרגל הושמה בגבס או זה קשור לניתוח? האם יכול להווצר נזק? ב. מה תפקידה האנטומי של הטיביה? תודה.

27/04/2003 | 22:02 | מאת: בן

סליחה... התכוונתי לשאול מה תפקידה של הפיבולה... ושאלה נוספת - האם הסיכוי לדלקת פרקים אחרי הניתוח הנ"ל גדול יותר? תודה שוב.

א. זה מסוג הדברים שאפשר לענות עליהם רק לאחר הסתכלות. ב. הטיבה (שוקה) נושאת את משקל גופנו בעת העמידה,הצעידה ,הריצה והקפיצה.באמצעותה בועטים , נועלים נעליים, מדוושים ומה לא.

28/04/2003 | 02:19 | מאת: בן

א - האם היית מציע לבדוק זאת מיד? האם יכול להווצר נזק?

מנהל פורום אורתופדיה