ניתוח אוסטאוטומיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/04/2003 | 19:37 | מאת: דןדן

שלום לך יעצת לי בעבר ואני מודה לך מאד. המליצו לי על שני ניתוחי אוסטאוטומיה לשתי הברכיים שכן הינן בסטייה של כ - 10 מעלות מהנורמה כל אחת. אני ממתינה לתוצאות מיפוי ו CT כדי שהרופא יבדוק מהי הפגיעה בסחוס בעקבות מיקומן של הפיקות. שאלתי: האם תוכל לפרט על סוג ניתוח זה, מידת ההצלחה,זמן שיקום. האם יש לך עוד רעיון? (בהמלצתך אני לוקחת גלוקוזמין-קרטילגו), מזה שבועיים. תודה רבה רבה דנה

אוסטאוטומיה פרושה חיתוך העצם. במקרה שלך הכוונה לחתוך אתעצמות השוק בקצה העליון שלהן ולהעמידן מחדש בכדי להוריד את הלחץ על אזור מסויים בברך. מידת ההצלחה אינה ניתנת לתחזיתבהעדר פרטים נוספים על מצבה שלברכך . באופן כללי מדברים עלכ 70% הצלחה. זמ ןהשיקום ( לשתי הברכיים )יכול להגיע ל6-12 חדשים.

מנהל פורום אורתופדיה