שחיקת סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/04/2003 | 21:55 | מאת: רבקה

שלום דוקטור , אני בת 29 ופני מספר חודשים התחילו לי כאבים בברכיים והממצא היה שחיקה בסחוס אני נוטלת מגה גלופלקס כחודשיים ועושה פיזיוטרפיה אבל עדיין יש לי כאבים מדי פעם ,יש לציין שאני עושה הליכות שלוש פעמים בשבוע כ -6 ק"מ ויש לי עודף משקל אבל מאז הכאבים ירדתי 10 קילו. שאלתי היא האם ניתן לפתור את הבעיה של השחיקה ואם אני אגיע למשקל נורמלי לגילי האם הבעיה תיפתר (הרופא יעץ לי לקנות מדרסים האם זה יועיל) אודה לך מאוד על תשובתך

נוכח גילך הצעיר הייתי מרשה לעצמי לפקפק בכך שאמנם יש לך שחיקת סחוס. יש לזכור כי תהליך "החיקה של הסחוס, הוא תהליך טבעי וככל שאנימתבגרים מוצאים אותו יותר אך איןזה אומר שחייבים להיות חולים. לעומת זאת יש סיבות אחרות לכאב ברכיים והייתי שמח לדעת על סמך מה נקבע כי יש לך שחיקת סחוס . בכל מקרה יש דרך לטפל באוסטאוארטריטיס שזה שם המחלה ראי נא את : http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272 http://doctors.nana.co.il/news/992

28/04/2003 | 22:01 | מאת: רבקה

השחיקה נקבעה עקב בדיקות שבצאתי כגון :צילום רנטגן, מיפוי עצמות ו-MRI אודה על תשובתך

28/04/2003 | 22:08 | מאת: רבקה

רציתי לציין שהרופא גם אמר שהייתה לי דלקת ומים בברך וקיבלתי טיפול אנטי דלקתי באטופן

ראי את הקישרוים בתשובתי הראשונה

מנהל פורום אורתופדיה