גב וצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2003 | 12:52 | מאת: ר.כ

נשלחתי לצילום גב וצוואר עקב כאבי ראש באזור העורף העליון להלן הממצאים: צילום ע"ש גב חזיתי וצדדי: שינויים ספונדילוארטרוטיים. צילום ע"ש צווארי חזיתי וצדדי: שינויים ספונדילוטיים. intecallary bone בסגמנט c5-c6 כביטוי לשינויים נווניים. הסתידויות בליגמנטום נוחה. אשמח לשמוע מה הכוונה בלשון העם. תודה וחג שמח

לצערי לשון העם לא מתעסקת בתאורים של ממצאים רנטגניים מה גם שהמפענח הנו חסכן במילים ומשתמש במילים כמו שינויים ספונדילוטיים או ספונדילוארטרוטיים שזה אותו דבר ובמקרים רבים חסר משמעות ודומה ל"קמטי חיוך" ובהרות שמש בחשיבותו. ההסתיידות בגיד של ליגמנטום נוחה הנה ממצא האופייני לתסמונת רנטגנטית בשם DISH שגם היא חשיבותה העיקרית בהיותה מראה מיוחד בצילומי רנטגן.

מנהל פורום אורתופדיה