כאב גב תחתון ורגל שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/04/2003 | 21:57 | מאת: עדי

לרופא שלום, אני בת 32 נשואה + תינוקת בת 8 חודשים אשר נולדה בניתוח קיסרי. אציין כי בתי שוקלת כ 8.5 קילו ואני מרגישה כי היא כבדה וקשה לי להרים אותה. לפני כחודש וחצי, לאחר כאבי גב חזקים, וגב "תפוס", קבלתי 5 זריקות וולטרן ולפלקסיל. הזריקות עזרו אך הכאב לא חלף לגמרי. כעת אני סובלת מזה כשבועיים מכאבי רגל שמאל חזקים, אשר מונעים ממני כמעט לחלוטין ללכת, אלא רק לעמוד כמה דקות, וכאב גב תחתון במרכז ובצד שמאל, לקחתי כעשרה כדורי אביטרן 100, וכן כ 3 כדורי ויוקס במשך שבועיים אך ללא הועיל. עשיתי צילומים, אך הצילומים לא הראו דבר. מה עלי לעשות? אודה לתשובתך המהירה.

התשובה לשאלה מה לעשות מותנית בממצאי הבדיקה הגופנית האם יש עדות למתח ולחץ על שרש עצבי או לא ואם כן מה חומרתה . במידה שאין כל סימן לנזק לשרש עצבי אפשר לחכות בסבלנות ולקבל טיפול בתרופות כמו ויוקס ( 50 מ"ג ליום במשך 5ימים ואחר כך 25 מ"ג ליום) ואפש/ר להוסיך לכך אקמול עד 8 גר' ליום או תרופות חזקות יותר כולל תרופות נרקוטיות. במידה שיש עדות לנזק עצבי כאן כבר צריך להיות יותר אנרגטיים ולטפל בהתאם לחומרת הממצאם החל במתןסטרואידים אם דרך השריר אובערוי אובהזרקה מקומית בקצה הסקלה עומדת האפשורת של ניתוח .

מנהל פורום אורתופדיה