transient osteoporosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/04/2003 | 12:07 | מאת: שירלי

אובחנתי (באמצעות בדיקה וצילום רנטגן של האגן) כסובלת מ transient osteoporosis of the hip. התופעה החלה במהלך השליש השלישי להריון, עכשיו אני אחרי לידה ומחכה שהתופעה תעבור. יש לי מספר שאלות - 1 - כרגע אני מוגבלת לכסא גלגלים כדי לא להעמיס משקל על האגן והרגל הפגועים. כמה זמן צפוי שאני אזדקק לכסא גלגלים ומתי ניתן להניח שאוכל להתחיל שוב ללכת? 2 - מתי העצם תשתקם באופן מלא? 3 - האם תוספי סידן עוזרים במקרה כזה? 4 - האם צפוי שגם בהריונות נוספים אני אסבול מהתופעה? תודה, שירלי

6-12 חדשים זה הזמן הצפוי. איןצורך בכסא גלגלים . קביי יעילות למדי חשוב לתרגל טווח תנועה וחיזוק שרירים המניעים את המפרק .הידרותרפיה מועילה.

מנהל פורום אורתופדיה