מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/04/2003 | 11:59 | מאת: איתי

ברצוני לדעת איך נעשה התהליך מיפוי עצמות והאם אפשר להימנע מזריקה בכדי לעבור תהליך זה

מזריקים לתוך הוריד תרכובת של חומר שנקרא ביפוספונט עם איזוטופ רדיואקטיבי של טכנציום ( TC99M ) בכמות של 20 מילי קירי. לאחר ההזרקה עושים בדיקה ראשונה ואחר כך מחכים 4 שעות ומבצעים בדיקה נוספות .לפעמים עושים בדיקה שלישית כעבור 24 שעות בין הבדיקה הראשונה לשניה יש לשתות הרבה בכדי להפטר מעודף החומר על ידי הפרשתו בשתן. לא ניתן לעשות את הבדקה אלא בזריקה תוך ורידית .

15/04/2003 | 14:42 | מאת: איתי

תודה לך על ההסבר וברצוני לשאול כמה זריקות אתה צריך לעבור בבדיקה הזאת עד לסיומה???

15/04/2003 | 16:21 | מאת: א

במכון האיזוטופים נאמר לי שעושים זריקה ורק אחרי 5 שעות הסריקה פעם אחת בלבד, האם זה כך ? האם חלק קטן מהחומר נשאר בגוף ? אם כן מה הנזק בחומר רדיואקטיבי זה הנשאר בגוף האדם, מתוך הנסיון הנצבר עד היום ?

מנהל פורום אורתופדיה