ניתוח תומפסון לשבר במפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 21:31 | מאת: עדנה

שלום, אימי שברה את מפרק הירך ותעבור ניתוח תומפסון. היכן ניתן למצוא מידע (בעיברית) על הניתוח עצמו, תהליך השיקום אחריו והסיכונים הכרוכים בניתוח? תודה מראש, עדנה.

הניתוח נקרא HEMIARTHROPLASTY . בניתוח זה מכניסים משתל מתכתי במקום ראש עצם הירך. יש כמה סוגימשתלים שבשימוש אחד מהם נקרא משתל על שם תומפסון. עושים ניתוח זה אצל קשישים שאינם יוצאים מפתח ביתם בחיי היום יום ושסבלו משבר של צואר הירך.

21/04/2003 | 20:50 | מאת: יהודית ק

רציתי לקבל הפנייה לחומר כתוב בעברית אם אפשר, בנושא ניתוח במפרק הירך אצל אנשים בני 80 +, ואם אפשר ספציפית, לניתוח הנקרא על שם שני רופאים בשם אוסטין מור, ועם אפשר גםב מה קורה אח"כ עם נפילה חוזרת , סדק באזור הניתוח וכו ( אצלינו זה קרה, ונאמר שזה מתאחה מעצמו ).

מנהל פורום אורתופדיה