אוסטופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 14:33 | מאת: פנינה

שלום רב, לפני כחצי שנה בצעתי בדיקת צפיפות עצם ואובחנה אצלי המחלה.עד כה היתי מאובחנת באוסטופניה בלבד. טופלתי בויטמין D+ 400 אחד ליום. האם עלי לשנות משהו בטיפול עתה?(סכרתית מזה 8 שנים)המחזור נפסק לפני בחצי שנה (בת 56),בעלת משקל עודף. תודה על תשובתך!.

אם ציון הZ שלך הוא קטן מ 2.5- ( שימי לב לסימן המינוס ) הרי שעליך להתחיל טיפול בביפוספונטים אלדרונט או פוסלן פעם בשבוע. ולהמשיך בנטילת קלציום וויטמין D . כדאי שתתייעצי גם עם דיאטנית האם כמות הסידן שאת צורכת במזונך יחד עם זו שאת מקבלת בכדורים מגיעה לכמות היומית הנדרשת

15/04/2003 | 18:16 | מאת: פנינה

תודה על תשובתך אעשה זאת.

מנהל פורום אורתופדיה