קריעת רצועה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2003 | 13:26 | מאת: זיו

שלום! האם קריעת רצועה בכתף כתוצאה מספורט תחרותי היא בלתי הפיכה? אשמח לתשובה תודה זיו

קריעה כשלעצמה אינה הפיכה אלא אם כן נלמד להריץ את הזמן אחורה. אני מניח שכוונתך לתפקוד הכתף - האם ניתן לשקמו . התשובה היא 1. כן 2. תלוי. תלוי בגודל הקרע תלוע בנזקים נוספים ותלוי בטיפול. קרע גדול מצריך כבר טיפול ניתוחיבעוד שקרע קטן - ניתן לחיות עמו.

13/04/2003 | 16:34 | מאת: זיו

תודה על התשובה. זיו

14/04/2003 | 17:20 | מאת: זיו

הבהרה נוספת אם אפשר. האמת היא ששלוש רצועות נקרעו בכתף. זאת לאחר צילום. האם כדאי שזה יתאחה לבד , ולא משנה אם מבחינה אסטטית יש כרגע בליטה בעצם בכתף. האם אורטופד יכול לקבע את הכתף ידנית? או לעשות ניתוח מיד כדי שהאיחוי יהיה מבלי עיוות של עצם בולטת בכתף.

מנהל פורום אורתופדיה