לחץ על עצב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/04/2003 | 17:53 | מאת: מירה

אני בת 53 מזה כשנה אני סובלת מכאבים בירך רגל ימין ולאחרונה עם הקרנת כאב עד כף הרגל. לפי הצילום איבחן הרופא זאת כלחץ על עצב עקב שינויים בעמוד השדרה. האם ניתן לפתור בעיה זו? האם המצב הוא בלתי הפיך? האם כירופרקט יכול לסייע? תודה וחג שמח מירה

לא ניתן לראותשינויים הגורמים ללחץ. עלעצב בצילום רגיל. הסיבה השכיחה ביותר ללחץ עלעצב היא התבלטות שלדיסקה בין חולייתי.סיבה אחרת היא היצרות של תעלת המוצא של שרשי העצבים . שני אלה לא ניתן לראותם בצילום . ניתן לטפל בשתי הבעיות הללו אך קודם יש להשלים את האבחנה על ידי CT ומ.ר.י. התועלת שבטיפול כירופרקטי אינה ברורה.

מנהל פורום אורתופדיה