גב תחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/04/2003 | 17:38 | מאת: אבי

סובל מכאבי גב תחתון כ-20 שנה. התקף קשה לאחר 3 שנים של רגיעה ללא שום התקף. הקרנה לרגל שמאל וחולשה. אושפזתי כשבוע עם זריקות סינקטין וזריקות קוקטיל ללא הטבה . כרגע איני מסוגל להלך על רגל שמאל כמה צעדים בלבד. כתוצאה מלחץ על העצב . צילום mri להלן ממצעים: אקסטרוזית דיסק 4-5L לפורמינה שמאל עם מהלך כלפי מעלה ולחץ על שורש 4L . האם לשקול טיפול ניתוחי או שקיים סיכוי שההתקף יחלוף מעצמו? מבקש חוות דעת.

לא ברור לי כמה זמן נמשך ההתקף האחרון וכן לא מה הממצאים הנוירולוגיים שנמצאו אצלך. שני אלה הנם אברים חשובים במשוואת ה"זכאות " לניתוח.

11/04/2003 | 23:32 | מאת: אבי

בהמשך לתשובתך ביקשתה תקופת התקף הינה שישה שבועות ללא שיפור נכון להיום ממצאים נורולוגים חוסר תחושה בחלק תחתון של הרגל וחולשה ברגל

מצב מהווה בהחלט התויה לניתוח. במילים אחרים הסיכוי שמחלתך תעבור מאליה הנו קטן ואלו הסיכוי שניתוח יעזור לך הנו גדול.

מנהל פורום אורתופדיה